Galéria

Kecskemétre kirándultunk

Vidám társaságunk reggel indult bérelt buszunkkal. Kecskeméti idegenvezetőnk a Katona József Színház előtt várt ránk, és megmutogatta a főtér nevezetességeit, a városházát, a volt zsinagógát, a templomokat, a gimnáziumot. Végül a Cifrapalotába be is mentünk és a pávás termet tekintettük meg.A kecskeméti városnézést egy jó ebéddel zártuk le, majd az arborétumban idegenvezetőnk lelkes vezetésével lejártuk az elfogyasztott sok finom ételt. Aki bírt, felmászott 116 lépcsőn a kilátóba is, az elénk táruló látvány szerint megérte a fáradságot.Az arborétumban tett séta után jó volt kicsit leülni a buszban, hamarosan Nagykőrösre érkeztünk az Arany János Kulturális Központba. Idegenvezetőnk bemutatta a múzeum állandó tárlatát.A kirándulás szuper jól sikerült! Jó társaságban jól éreztük magunkat, sok érdekeset láttunk és hallottunk, szép napos időben sokat sétáltunk.Köszönjük, hogy velünk voltatok, köszönjük az idegenvezetéseket! 

Harmadik csoportunk is megtekintette a Szépművészeti Múzeumban a Csontváry kiállítást. Ezen a meleg napos délelőttön sokkal kevesebben voltak a látogatók a múzeumban, mint előzőleg az esős hétvégén. Így aztán többet, és jobban láttunk, az alapzaj is halkabb volt, jobban hallottuk a tárlatvezetést.Szép volt, jó volt, aki még nem látta a kiállítást, lehetőleg nézze meg, érdemes!Köszönjük, hogy velünk voltatok, köszönjük az értékes tárlatvezetést!Már most felhíjuk a figyelmeteket, hogy szeptemberben Renoir kiállítás lesz a Szépművészeti Múzeumban. 

Sopron - Zotter Csokoládégyár - Riegersburg vára - Fertőd Esterházy-kastély. Ennyi fért bele háromnapos kirándulásunkba. Még hűvös, borongós időben indultunk, de mire Sopronba értünk sütött a nap. Az első nap idegenvezetőnk a zsidó témájú látnivalókat mutatta meg, ebéd után pedig kisvonatttal zakatoltunk végig Sopron belvárosán.

Másnap átmentünk Ausztriába, a Zotter Csokoládégyárba. A gyártási folyamatot nem csak végignéztük, végig is kóstoltuk alaposan! A kert is sok érdekes látnivalóval szolgált. Még tovább nézelődtünk volna, de várt minket Riegersburg vára, és a csodás kilátás a környékre. 

Vácra kirándultunk. A vasútállomáson várta a csapatot idegenvezetőnk, Bartucz Edina. A belvárosban kezdtük meg a sétát. Láttuk a barokk főteret, megcsodáltunk Kolodko szobrokat, láttuk az egyedülálló mumifikálódott testeket a Tragor Múzeum pincéjében . A sok séta után jólesett megpihenni, és egy jót ebédelni. Délután ujabb séta következett, a Siketek és Nagyothallók intézetébe, majd a felújított zsinagógához.Igazi tartalmas, ugyanakkor jókedvű kirándulás volt! Köszönjük Edina a vezetést!Köszönjük, hogy velünk voltatok! 

A cipőktől a Bazilikáig

Végre-végre! Halasztás, áthelyezés, rossz időjárás, futóverseny, sok akadály után végre elsétáltunk a Cipők Holokauszt Emlékműtől a Bazilikáig. Szép, napfényes időben nézelődtünk a belvárosban Kovács Dóra vezetésével. Érdemes volt kivárni a megfelelő időpontot, legyőzni a nehézségeket! Kovács Dóra sok érdekes adat között, remek történeteket mesélt a környék épületeiről, híres lakóiról.Köszönjük Dóra az értékes idegenvezetést, köszönjük, hogy velünk tartottatok! 

Erdős Virág volt a Nyitott Baráti Kör vendége a Micve klubban.Megzenésített verseit adta elő az Erdős Virág Emlékzenekar, Kirschner Péter és Bakos Zita kíséretével. Számos erősítő és egyéb elektromos hang-eszköz biztosította a kellő hangerőt, de ezeknek az eldalolt verseknek az erejét maga a szöveg adta."Énekes könyv" című verses, kottás kötetében, valamint kinyomtatott lapokon a hallgatók követhették a szöveget.

Vendégünk volt Beregi Péter színművész

Saly Noémi Jó lesz a bólesz. Látogatás a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

Saly Noémi nagysikerű könyvbemutatóján


Készítsd el weboldaladat ingyen!