Programjaink

Találkozás a Géniuszok Géniuszával dr. Kovács Attilával

Egy izgalmas és inspiráló beszélgetésre hívunk benneteket április 7-én vasárnap 18 órakor az ATV Géniuszok Géniusza Kvízjáték győztesével, Dr. Kovács Attilával!
Gyere el egy kötetlen találkozásra Dr. Kovács Attilával! Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, hogy részese lehess egy beszélgetésnek a Géniuszok Géniuszával, hogy közelről megismerhesd ezt a kiemelkedő személyiséget és személyesen is feltehess neki kérdéseket!A beszélgetés helye: Micve klub Frankel Leó út 49 I. emelet 11-es kapucsengő.
Csatlakozz hozzánk, hogy bepillantást nyerj a lángész titkaiba és megosszad gondolataidat az ország egyik legkiemelkedőbb elméjével, a kvízprofesszorral.
Fedezzük fel együtt, hogyan formálódik a zsenialitás, mik azok a kulcsfontosságú pillanatok és tapasztalatok, amik elősegítik a kreativitást és a tudást. Legyen szó tudományról, művészetről vagy életbölcsességről, a Géniuszok géniusza minden területen otthonosan mozog.
Gyere el egy kötetlen beszélgetésre, hogy közelről megismerhesd ezt a kiemelkedő személyiséget és személyesen is feltehess neki kérdéseket!
Ne felejtsd el meghívni barátaidat és családtagjaidat is!
Belépő: 2.000 Ft

napkor kről, de nem csak knek!

A XIX. századi magyar nők világa és furcsa szokásaik.Bartucz Edina vetített képes előadása a Budai Micve klubban ( Frankel Leó u.49. I. emelet, 11-es kapucsengő )március 6-án 18 órakor.Nyomon követjük egy-egy elfeledett vagy nem is ismert fontos karriert befutott magyar hölgy életét a 19. századból. Egyesek jelentős szereplői voltak a női emancipációs folyamatoknak a történelem során és viselkedésükkel igencsak felkavarták a kor erkölcsi életét .Belépő: 3.500 Ft, a helyszínen fizetendőMindenkit szeretettel várunk!

Kirándulás Kőszegre és Ausztriába

Röviden: jó volt!

Bővebben: nagyon jó volt!Még bővebben: beszéljenek a képek!

Sétáltunk Kőszegen, és sétáltunk egy tündéri kisvárosban, Neunkirchenben Ausztriában.Elmentünk a Kőszegi Zsinagógába, és voltunk Sárváron a Nádasdy Kastélyban.Kirándultunk Ausztriában ragyogó napsütésben a hegyekben kilátótól kilátóig, és gyönyörködtünk a kilátásban.Nem utolsó sorban sokat beszélgettünk és jókat nevettünk!Köszönjük, hogy velünk voltatok!

Zeneakadémiától Zeneakadémiáig

Zenetörténeti séta Bősze Ádámmal

Második csoportunk is részt vett a zenetörténeti sétán Bősze Ádámal.Bő két óra alatt bejártuk a VI és VII kerület zenetörténeti emlékeit, miközben hallgattuk Bősze Ádám vicces történetekkel tűzdelt előadását a környék épületeiről és a hozzájuk kapcsolódó zeneszerzőkről, muzsikusokról. Az idő remek volt, igazi napsütéses tavaszi sétaidő. Az idegenvezetőnk is remekelt, sok-sok információt kaptunk és a séta során nem csak a lábizmainkat, hanem a nevetőizmainkat is igénybe vette.Köszönjük Bősze Ádám!Köszönjük, hogy velünk voltál!

Séta a Belvárosban és a Klotild palota

Séta Kovács Dóra idegenvezetővel a régi Pesten Matild Palota-látogatással 

Barangolásunkat a Március 15. téren kezdjük, majd ellátogatunk a nemrég megnyitott Matild Palotába, melynek közösségi tereit, passzázsát és történelmi lépcsőházát járhatjuk be. Megismerkedünk az épület fordulatos történetével, a palotát építtető Klotild főhercegasszony és családja életével. Dóra elmeséli, hogy milyen volt egy reggel a Belvárosi Kávéházban Krúdy Gyulával, kik látogatták a híres kávézót, és milyen volt a Belvárosi ikonikus reggelije.Az egykori korzókon sétálva a történelem által megtépázott bérpaloták között megtudhatjátok, hogy milyen, a virágoknál prózaibb dolgokat árultak a ma már nem létező Rózsa téren, hol volt a régi Pest legjobb vizű közkútja, hol vívták hírhedt ferblicsatáikat a belvárosi polgárok, milyen cégérekkel hirdették magukat a korabeli kereskedések, hol álltak a régi belváros legszebb barokk palotái.Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est.Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam.

Játszótársam, mondd akarsz- e lenni

Szórakoztató, játékos esténk volt a Micve klubban. Geréb János volt a játékvezetőnk. Eleinte félszegen, akadozva indult a játék, de aztán, mikor belemelegedtünk, szem nem maradt szárazon, annyit kacagtunk. Remélem, senki nem pisilt be a nagy nevetéstől! Alig tudtuk abbahagyni a játszást, újabb és újabb játékok követték egymást. Fergeteges nevetés, önfeledt játék közben megfeledkeztünk minden gondunkról.Köszönjük János ezt a vídám estét!Köszönjük Nektek, hogy velünk voltatok!

Lánchíd II. program

Mit nekünk decemberi hideg, latyakos utcák, dunai szél!Második csoportunk is végigsétált a Lánchídon, mmiközben Bartucz Edina idegenvezetőt hallgattuk. A híd mindkét oldalán meghallgattuk Edina városi legendáit, történeteit a Lánchídról. A hídmesternél is voltunk, az ő irodájában újabb ismeretekkel gazdagodtunk.Köszönjük nektek, akik velünk voltatok!Köszönjük Bartucz Edina! 

Szélhámosok, kalandorok, pesti legendák

Kovács Dóra vetített képes előadása

Budapest hangulatos utcái, évszázados épületei körül számos legenda kering ma is.
Századfordulós Budapestünk csak úgy ontotta magából a kalandorok és szélhámosok ma már talán kacagtató történeteit. Akkoriban még a szélhámosságnak is volt egyfajta romantikus bája. Igazi életművészek voltak, kiknek élete nem csak a magyar, hanem a nemzetközi bűnügyi történelembe is bevonult, hiszen sokan az Újvilágban kötöttek ki.
A történeteket sokszor kiszínezte az utókor, de a városi legendák mögött az igazság is legalább olyan megmosolyogtató.
Az előadáson olyan legendás csalók nyomába eredünk, mint Hamrák János, Horváth Menyhért, Strassnoff Ignác vagy Róbert bácsi.

Renoir a Szépművészetiben

Renoir!Már szervezzük a látogatást november elejére. Nemsokára majd lehet a csoportos tárlatvezetésekre jelentkezni! baratikor2017@gmail.com

kisfilm a Dél-Cseh útról

Kedves utitársunk Vértes Edit készített egy ragyogó kisfilmet a Dél- Csehországi utunkról. Aki velünk volt felidézheti a csodás kirándulás emlékeit, aki nem volt velünk, (sajnálhatja) ízelítőt kaphat az élményekből.Az alábbi linkre kell kattintani:https://youtu.be/5wRK6kLiHfw?feature=shared

Kirándulás Dél-Cseh várkba és városokbaNégy nap tele látnivalókkal, érdekességekkel, jókedvvel, sok napfénnyel, jó ételekkel és persze cseh sörrel. Ódon városok, csodás tájak, gazdagon berendezett várak, régi zsidó emlékek.Köszönjük, hogy velünk voltatok, reméljük, jól éreztétek magatokat! 

Átsétáltunk a LánchídonEzt most már bárki megteheti, de mi tematikus sétát tettünk. A séta előtt és után meghallgattuk Bartucz Edina idegenvezetőnket, aki fontos és érdekes információkkal szolgált a a híddal kapcsolatban, és beszélt a Clark Adam térről. . Szó esett tervezésről, építésről, lerombolásról és újjáépítésről. A híd budai oldalán találkoztunk a Hídmesterrel az irodájában. Ő is mesélt a hídról, meg a feladatairól. Végül kötetlen beszélgetés következett a Hídmesterrel, rengeteg kérdésünkre adott választ.Köszönjük a Hídmesternek, hogy fogadott bennünket, köszönjük Edina az idegenvezetést! Köszönjük, hogy a hőség sem tántorított el benneteket, és velünk voltatok! 

Tervezünk egy 4 napos utat Dél- Csehországba szeptember 7 - 10.                                 Programunk címszavakban: Ceske Budejovice - Cesky Krumlov - Hluboka - Telcs - Cervena Lhota - Trebics - Lednice

Előzetes számításaink szerint a 4 nap bérelt busszal, magyar nyelvű idegenvezetővel, félpanzióval, belépőkkel:irányár 145.000 Ft/ fő, elhelyezés közép kategóriás szállodában kétágyas szobában.

Kellemes erdei kirándulásra hívunk június 25-én vasárnap.A Sződligeti Tanösvényen fogunk végigmenni az Ilka patak és a Sződrákos patak mentén.Budapestről Volán busszal indulunk. Sződligeten egy cukrászdában megpihenünk, onnan vesszük az irányt az erdei tanösvény felé.Az erdő a Mesetó nevezetű horgásztavat rejti. Nem véletlenül hívják ezt a helyet így, elbűvölő a környezet. Kb 30 perces idegenvezetéssel megismerkedünk a tóval és környékével.  A nagy érdeklődésre való tekintettel július 2.-án megismételjük!

A Nyitott Baráti Kör tavaszi programjai

Március 22. 18 órakor a Micve klubban: A vers és zene találkozása( Frankel Leó u 49. I.emelet, 11-es kapucsengő)Erdős Virág a megzenésített verseit adja elő zenekara kíséretével. 

Belépő: 2.500 Ft

Április 15. délelőtt tematikus sétaA Cipőktől a Bazilikáig II. belvárosi séta Kovács Dóra idegenvezetővel. 

A találkozás pontos helyét és idejét emailben közöljük a jelentkezőkkel.Jelentkezni a baratikor2017@gmail.comcímünkön kell.

Részvételi díj: 2.900 Ft

Április 26. Egésznapos kirándulás VácraVonattal utazunk Vácra.

A találkozás pontos helyét és idejét, valamint az ebéd választékot emailben közöljük a jelentkezőkkel.

Jelentkezni a baratikor2017@gmail.comemail címen kell.

Részvételi díj: 8.500 Ft, amely tartalmazza a belépőket, az idegenvezetést és az ebédet (ital nélkül).

Május 19 - 21 Háromnapos bérelt autóbuszos kirándulásSopron – Zotter Csokoládégyár Ausztria – Riegersburgi vár – Fertődi Esterházy-kastélyA 3 nap programja bővelkedik látnivalókban és édes kóstolásban.Szállás 2 éjszaka Sopronban a Szieszta hotelben.

Jelentkezni emailben kell a baratikor2017@gmail.com címünkön.

Részvételi díj: 82.000 Ft, amely tartalmazza a szállás és félpanzió, a busz, a belépők, az idegenvezetések, Sopronban kisvonatozás, a csokigyárban magyar nyelvű filmvetítés, költségeit.

Amit még tervezünk:

Május végén a Szépművészeti Múzeumban Csontváry kiállítás tárlatvezetéssel.

Június elején kirándulás Kecskemétre és környékére.

Mindenkit szeretettel várunk!

Purimi Klezmerész koncert a Micve klubban

Kedves Barátaink!Egy fergeteges hangulatú klezmer koncertre hívunk március 5-én vasárnap este.A Klezmerész zenekar purimi koncertje a Frankel zsinagógában felhőtlen szórakozást ígér. Az est sztárvendége: Nógrádi Gergely lesz, bevezetőt mond Verő Tamás.A purim a vigalom és a jókedv ünnepe, illik hozzá az ének és zene, a mulatság és vidámság. Az öröm hangjaihoz társul Nógrádi Gergely csodás éneke.Vigadj velünk! Gyere el a Frankel zsinagógában március 5-én a 18 órakor kezdődő Klezmerész koncertre, töltsünk el együtt egy jó estét!Belepő: 3.000Ft/főJegyek elővételben is kaphatók március 1-én 17 - 19 óráig a Micve klubban (Frankel leó u 49, I. emelet, 11-es kapucsengő)Mindenkit szeretettel várunk!2 napos kirándulás Hollókő-Salgótarján-Gács-Zólyom-Balassagyarmat útvonalon

Kirándultunk: Hollókő - Salgótarján -Gács - Zólyom - Balassagyarmat
Két nap alatt sokat láttunk. Hollókő és a vár fantasztikus volt! A faluban pálinkával és túrós lepénnyel kínáltak, majd két bátor jelentkezőt népviseletbe öltöztettek. A hollókői várban sok lépcsőt megmásztunk, de érdemes volt, idegenvezetőnk sok érdekeset mesélt!

Másnap Losoncon, majd Gácson a volt zsinagógát néztük meg magyarul beszélő idegenvezetővel. A zólyomi várban a Nemzeti Galéria kiállítását láttuk, majd Balassagyarmat következett. A hitközség vezetőjével meglátogattuk a temetőben a régi sírokat, és elmentünk a zsinagógába,ami egyben érdekes múzeum is.

Kellemes társaságban nagyon jól éreztük magunkat!

Köszönjük, hogy velünk voltatok, gyertek máskor is, szeretettel várunk!

Pesti Broadway kultúrséta az Andrássy út környékén

A Pesti Broadway volt a mai tematikus séta címe, amin Bartucz Edina idegenvezető kalauzolt végig bennünket.

Mennyi érdekes épület, csodás belső udvar van Pesten, amik mellett elmegyünk, és észre sem vesszük őket!

Köszönjük az idegenvezetést, köszönjük, hogy velünk voltatok!


Séta az új Néprajzi Múzeumban

Megismerkedtünk a Néprajzi Múzeum épületével kívül-belül.Hallottunk a tervezésről, láttunk fantasztikus maketteket a Ligetről és egés Budapestről.

Jó lesz a bólesz! Zsidó gasztronómiai séta Saly Noémivel

"Jó lesz a bólesz" című zsidó gasztronómiai kiállításon voltunk a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban Saly Noémi tárlatvezetésével.

Megtudtuk, mi is az a bólesz, és még nagyon sok mindent a régi és közelmúlt idők zsidó fogásairól és szakácskönyveiről, hallottunk éttermekről és kávézókról. A szellemes előadást annyira élveztük, mintha kóstolót is kaptunk volna a finom ételekből, édes süteményekből.

Köszönjük, hogy velünk voltatok, és köszönjük Noémi az érdekes előadást!

A nagy érdeklődésre való tekintettel a programot november 24-én megismételjük!

5 éves a Nyitott Baráti Kör

Megünnepeltük a Nyitott Baráti Kör 5 éves születésnapját zenével, tánccal, tortával, vidámsággal.

Az alábbi linken található filmet néztük meg:

https://youtu.be/Ezw57WvKT1A

3 napos kirándulás Pécs-Abaliget-Villány

Pécsre és környékére kirándultunk. Megnéztünk mindent, ami 3 napba belefért.

3 napos kirándulás Plitvicére

Horvátországba kirándultunk.

Zágrábban, a városnézés alatt még tűzött a nap, majd elepedtünk egy pohár vízért ( sörért ) , egy fagylaltért.

Második nap volt az utazás fénypontja, a Plitvicei Tavak. Nem, mintha nem lett volna elég víz a zubogó patakokban, vízesésekben, a türkiz minden árnyalatában tagyogó tavakban, sajnos hamar eleredt az eső, és alaposan bőrig áztunk. Ez sem vette el kedvünket, élveztük a természeti csodákat.

Harmadik nap ismét egy kis városnézés Zágrábban. Elmentünk egy pici, de nagyon szép zsinagógába is. A hazafelé úton megálltunk városnézésre Varasdon, ami egy kis ékszerdoboz! Kanyargós kis utcák jól karbantartott ódon házakkal. Persze, itt is esett még, de mire hazaértünk már elállt az eső. legszívesebben visszamentünk volna előlről kezdeni a kirándulást!

Köszönjük a jó csapatnak, hogy velünk voltatok! Még sok ilyen jóhangulatú kirándulást szeretnénk!

Operaház látogatás

Három csoportunk is járt az Operaházban.

Az eddig eltelt csaknem 5 év alatt az Operatúra volt az egyik legnépszerűbb programunk. A nemrégiben felújított Operaházra csaknem százan voltatok kíváncsiak, úgyhogy ma egymás után két csoportunk vett részt az idegenvezetésen.

Kicsit döcögősen indult a program, úgy tűnik, más csoportok is érdeklődtek, és így csúszás volt, de azután sok érdekeset hallottunk az Operaházról, és még több gyönyörűséget láttunk.

Köszönjük az idegenvezetést, köszönjük Nektek a részvételt ( és a türelmeteket!)

A további programokra is szeretettel várunk benneteket!

Naplás tavi kirándulás

Jól sikerült sétát tettünk és még a kilátóba is felmásztunk


Séta a Városligetben Séta a Zene Házában idegenvezetővel.

Részvételi díj: 1.500 Ft/fő, a helyszínen kell fizetni készpénzben.

Egésznapos kirándulás a Bajnai kastélyba és az Alcsúti arborétumba

Saját busszal, ebéddel és Kovács Dóra idegenvezetőnkkel


Fenyő Iván a zoomon

Következő vendégünk a zoomon egy rendkívül érdekes egyéniség.Március 8.-án 17 órakor Fenyő Iván színművésszel ismerkedhetsz meg.Élete, művészete egyáltalán nem mondható szokványosnak.A többit mondja el ő maga! Mindenkit szeretettel várunk!

Kútvölgyi Erzsébet a zoomon

Csodás zoom-délutánt töltöttünk el Kútvölgyi Erzsébet társaságában. Kedves és közvetlen riportalany volt, szívesen mesélt színházi karrierjéről, szerepeiről, színész kollégáiról.

Köszönjük, hogy velünk voltál Zsike!

Falusi Mariann a zoomon

A Nyitott Baráti Kör következő vendége zoomon az 2011-ben Artisjus-díjjal kitüntetett Falusi Mariann lesz január 25.-én 17 órakor.1988-ban lett a PA-DÖ-DÖ tagja Lang Györgyi oldalán. Párosuknak olyan dalokat köszönhetünk, mint a Bye-Bye Szása vagy a Kiabálj!, amelyeket sokan a mai napig álmukból felkelve is kívülről fújnak.

Mindenkit szeretettel várunk!

Egy sikeres karrier története-Schiller Péter

Riportot készítettünk zoomon Schiller Péterrel. Kérdéseink főként sikeres karrierjére vonatkoztak. Kár hogy nem néhány évtizeddel ezelőtt kérdeztük, sokat tanulhattunk volna tőle!

Köszönjük Péter, hogy eljöttél közénk, köszönjük a résztvevőknek az érdeklődést.

2022 első zoom programja a Nyitott Baráti Körben egy beszélgetés lesz Schiller Péterrel, aki egy kis autó gumis műhelyből létrehozta a három generációs Schiller Autó Családot. Riportunk során megismerhetitek felívelő karrierjének történetét, majd Péter szívesen válaszol kérdéseitekre.Mindenkit szeretettel várunk!

Boldog Új Évet!

Ami jó volt az elmúlt évben, az maradjon, és az újév hozzon még több jót! Találkozzunk az újévben, nem csak a képernyő előtt, kiránduljunk, utazzunk, sétáljunk, legyen sok közös programunk!

Nagyon boldog, sikeres, egészségben eltöltött 2022-t kívánunk Mindenkinek!

Zsidóság és kereszténység határán

Dr Balázs Péter volt a zoomon a vendégünk. Előadásának címe: Zsidóság és kereszténység határán.
Azok részére, akik nem tudtak részt venni a programon, az alábbi linken utólag megnézhetik.

Érdekfeszítő előadást láttunk, annyira lenyűgöző volt, hogy " szó bennszakad", kérdésekre csak keveseknek maradt energiája.

Köszönjük szépen a részvételt, köszönjük Péter az előadást!

COVID TEGNAP,MA,HOLNAP. Dr Falus András előadás zoomon

A Nyitott baráti Kör következő zoom programja december 6.-án 18 órakor:

Mindannyiunkat érdeklő és izgató kérdések et világít meg a virológus.

Az előadás témái címszavakban:

- A SARS-CoV2 vírus szerkezete,

- az immunválasz,

- pandémia,

- a COVID és a postCovid betegség,

- vakcina

Az előadás után Dr Falus András szívesen válaszol a kérdéseitekre.

Mindenkit szeretettel várunk!

Barangolások Izraelben 3.

Barangolások Izraelben címmel Szalai Viktor idegenvezető előadását láttuk - hallottuk zoom programunkban. Akik ma nem tudtak kapcsolódni, az alábbi linken és passzkóddal megnézhetik a zoom program felvételét.

Viktor bemutatta filmjét Jeruzsálem egy turisták által kevésbé ismert negyedéről.Beszélgettünk Szalai Viktor mostanában megjelent Izraelről szóló útmutató könyvéről is. Köszönjük Viktor a beszámolót és a filmet, köszönjük Nektek, hogy velünk barangoltatok!

Kirándultunk Kalocsára

Sűrű napunk volt, sok-sok programmal.

Láttuk a Paprika Múzeumot a sok régi eszközzel és szerszámmal, amiket régen használtak. Utána átsétáltunk az Érseki palota Könyvtárát mutatta be idegenvezetőnk. Ott el tudtuk volna tölteni akár az egész napot is, de vártak ránk az Érseki Múzeum kincsei, és a díszes barokk Székesegyház is. Az ebéd fantasztikus volt! Nem csak a mennyisége, a minősége is remek volt. Az ebéd utáni pihenés és szundikálás most elmaradt, helyette megtekintettük a volt zsinagógát - most képtár - és mellette a holokauszt áldozatainak emlékparkját. Kalocsai nézelődésünk végére a vasútállomás maradt. Az eleinte kételkedők végül igazat adtak, nem szabad kihagyni ezt az egyegyedülálló érdekességet. A használaton kívüli állomás épülete ugyanis színes kalocsai mintákkal van kipingálva.

A program végén buszunkkal Hajósra utaztunk, és jóhangulatú borkóstolón vettünk részt.


Séta a Mágnásfertályon

Szép időben, nagyszerű idegenvezetéssel ( Kovács Dóra Greetings from Budapest) ismerkedtünk meg a Palotanegyed főúri lakóinak életével, és gyönyörködtünk palotáikban. Köszönjük az érdeklődést, sokan jöttetek el erre a programra.

Köszönjük Dóra az idegenvezetést, megint lebilincselő volt, sok érdekeset hallottunk

KÖNYVBEMUTATÓNógrádi Gergely: Brunar a Mirrén titka
Az idén 50 éves író beszél új könyvéről, előadása végén a mű a bolti árnál olcsóbban megvásárolható, és a szerző dedikálja is azt.
A közelmúltban A Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Követe címmel kitüntetett szerző mesterien ábrázolja a középkori vitézi világ legendás alakjait és a tatárjárás előtti Magyarország hatalmi viszonyait. A Mirrén titka című regénye egyszerre történelmi krónika és akciódús fantasy, valóság és képzelet nagyszerű elegye.
A részvétel oltási igazolványhoz kötött, maszk viselése ajánlott.
Mindenkit szeretettel várunk!

Kirándultunk Dobogókőre és Szentendrére.

Jó volt:

 • az idő
 • a társaság
 • a hangulat
 • a busz
 • az erdő
 • a panoráma
 • a levegő
 • az ebéd
 • a múzeum
 • Szentendre maga
 • a fagyi
 • a Duna korzó

... és még sorolhatnám!

Köszönjük, hogy velünk voltatok!

NÉGY ÉVES A NYITOTT BARÁTI KÖR

Bizony, így múlik az idő!

Négy éve kaptuk az ötletet Verő Tomitól, és megalakítottuk a Nyitott Baráti Kört. Azóta számtalan programunk volt, a Covid vírus sem foghatott ki rajtunk, mert amikor nem találkozhattunk személyesen, akkor zoomon folytattuk az események sorát.

Kirándulás Hollókő-Gács-Zólyom-Balassagyarmat

Kirándultunk: Hollókő - Salgótarján -Gács - Zólyom - Balassagyarmat
Két nap alatt sokat láttunk. Hollókő és a vár fantasztikus volt! A faluban pálinkával és túrós lepénnyel kínáltak, majd két bátor jelentkezőt népviseletbe öltöztettek. A hollókői várban sok lépcsőt megmásztunk, de érdemes volt, idegenvezetőnk sok érdekeset mesélt!

Másnap Losoncon, majd Gácson a volt zsinagógát néztük meg magyarul beszélő idegenvezetővel. A zólyomi várban a Nemzeti Galéria kiállítását láttuk, majd Balassagyarmat következett. A hitközség vezetőjével meglátogattuk a temetőben a régi sírokat, és elmentünk a zsinagógába,ami egyben érdekes múzeum is.

Kellemes társaságban nagyon jól éreztük magunkat!

Köszönjük, hogy velünk voltatok, gyertek máskor is, szeretettel várunk!


Készítsd el weboldaladat ingyen!