Programjaink

A Nyitott Baráti Kör tavaszi programjai

Március 22. 18 órakor a Micve klubban: A vers és zene találkozása( Frankel Leó u 49. I.emelet, 11-es kapucsengő)Erdős Virág a megzenésített verseit adja elő zenekara kíséretével. 

Belépő: 2.500 Ft

Április 15. délelőtt tematikus sétaA Cipőktől a Bazilikáig II. belvárosi séta Kovács Dóra idegenvezetővel. 

A találkozás pontos helyét és idejét emailben közöljük a jelentkezőkkel.Jelentkezni a baratikor2017@gmail.comcímünkön kell.

Részvételi díj: 2.900 Ft

Április 26. Egésznapos kirándulás VácraVonattal utazunk Vácra.

A találkozás pontos helyét és idejét, valamint az ebéd választékot emailben közöljük a jelentkezőkkel.

Jelentkezni a baratikor2017@gmail.comemail címen kell.

Részvételi díj: 8.500 Ft, amely tartalmazza a belépőket, az idegenvezetést és az ebédet (ital nélkül).

Május 19 - 21 Háromnapos bérelt autóbuszos kirándulásSopron – Zotter Csokoládégyár Ausztria – Riegersburgi vár – Fertődi Esterházy-kastélyA 3 nap programja bővelkedik látnivalókban és édes kóstolásban.Szállás 2 éjszaka Sopronban a Szieszta hotelben.

Jelentkezni emailben kell a baratikor2017@gmail.com címünkön.

Részvételi díj: 82.000 Ft, amely tartalmazza a szállás és félpanzió, a busz, a belépők, az idegenvezetések, Sopronban kisvonatozás, a csokigyárban magyar nyelvű filmvetítés, költségeit.

Amit még tervezünk:

Május végén a Szépművészeti Múzeumban Csontváry kiállítás tárlatvezetéssel.

Június elején kirándulás Kecskemétre és környékére.

Mindenkit szeretettel várunk!

Purimi Klezmerész koncert a Micve klubban

Kedves Barátaink!Egy fergeteges hangulatú klezmer koncertre hívunk március 5-én vasárnap este.A Klezmerész zenekar purimi koncertje a Frankel zsinagógában felhőtlen szórakozást ígér. Az est sztárvendége: Nógrádi Gergely lesz, bevezetőt mond Verő Tamás.A purim a vigalom és a jókedv ünnepe, illik hozzá az ének és zene, a mulatság és vidámság. Az öröm hangjaihoz társul Nógrádi Gergely csodás éneke.Vigadj velünk! Gyere el a Frankel zsinagógában március 5-én a 18 órakor kezdődő Klezmerész koncertre, töltsünk el együtt egy jó estét!Belepő: 3.000Ft/főJegyek elővételben is kaphatók március 1-én 17 - 19 óráig a Micve klubban (Frankel leó u 49, I. emelet, 11-es kapucsengő)Mindenkit szeretettel várunk!2 napos kirándulás Hollókő-Salgótarján-Gács-Zólyom-Balassagyarmat útvonalon

Kirándultunk: Hollókő - Salgótarján -Gács - Zólyom - Balassagyarmat
Két nap alatt sokat láttunk. Hollókő és a vár fantasztikus volt! A faluban pálinkával és túrós lepénnyel kínáltak, majd két bátor jelentkezőt népviseletbe öltöztettek. A hollókői várban sok lépcsőt megmásztunk, de érdemes volt, idegenvezetőnk sok érdekeset mesélt!

Másnap Losoncon, majd Gácson a volt zsinagógát néztük meg magyarul beszélő idegenvezetővel. A zólyomi várban a Nemzeti Galéria kiállítását láttuk, majd Balassagyarmat következett. A hitközség vezetőjével meglátogattuk a temetőben a régi sírokat, és elmentünk a zsinagógába,ami egyben érdekes múzeum is.

Kellemes társaságban nagyon jól éreztük magunkat!

Köszönjük, hogy velünk voltatok, gyertek máskor is, szeretettel várunk!

Pesti Broadway kultúrséta az Andrássy út környékén

A Pesti Broadway volt a mai tematikus séta címe, amin Bartucz Edina idegenvezető kalauzolt végig bennünket.

Mennyi érdekes épület, csodás belső udvar van Pesten, amik mellett elmegyünk, és észre sem vesszük őket!

Köszönjük az idegenvezetést, köszönjük, hogy velünk voltatok!


Séta az új Néprajzi Múzeumban

Megismerkedtünk a Néprajzi Múzeum épületével kívül-belül.Hallottunk a tervezésről, láttunk fantasztikus maketteket a Ligetről és egés Budapestről.

Jó lesz a bólesz! Zsidó gasztronómiai séta Saly Noémivel

"Jó lesz a bólesz" című zsidó gasztronómiai kiállításon voltunk a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban Saly Noémi tárlatvezetésével.

Megtudtuk, mi is az a bólesz, és még nagyon sok mindent a régi és közelmúlt idők zsidó fogásairól és szakácskönyveiről, hallottunk éttermekről és kávézókról. A szellemes előadást annyira élveztük, mintha kóstolót is kaptunk volna a finom ételekből, édes süteményekből.

Köszönjük, hogy velünk voltatok, és köszönjük Noémi az érdekes előadást!

A nagy érdeklődésre való tekintettel a programot november 24-én megismételjük!

5 éves a Nyitott Baráti Kör

Megünnepeltük a Nyitott Baráti Kör 5 éves születésnapját zenével, tánccal, tortával, vidámsággal.

Az alábbi linken található filmet néztük meg:

https://youtu.be/Ezw57WvKT1A

3 napos kirándulás Pécs-Abaliget-Villány

Pécsre és környékére kirándultunk. Megnéztünk mindent, ami 3 napba belefért.

3 napos kirándulás Plitvicére

Horvátországba kirándultunk.

Zágrábban, a városnézés alatt még tűzött a nap, majd elepedtünk egy pohár vízért ( sörért ) , egy fagylaltért.

Második nap volt az utazás fénypontja, a Plitvicei Tavak. Nem, mintha nem lett volna elég víz a zubogó patakokban, vízesésekben, a türkiz minden árnyalatában tagyogó tavakban, sajnos hamar eleredt az eső, és alaposan bőrig áztunk. Ez sem vette el kedvünket, élveztük a természeti csodákat.

Harmadik nap ismét egy kis városnézés Zágrábban. Elmentünk egy pici, de nagyon szép zsinagógába is. A hazafelé úton megálltunk városnézésre Varasdon, ami egy kis ékszerdoboz! Kanyargós kis utcák jól karbantartott ódon házakkal. Persze, itt is esett még, de mire hazaértünk már elállt az eső. legszívesebben visszamentünk volna előlről kezdeni a kirándulást!

Köszönjük a jó csapatnak, hogy velünk voltatok! Még sok ilyen jóhangulatú kirándulást szeretnénk!

Operaház látogatás

Három csoportunk is járt az Operaházban.

Az eddig eltelt csaknem 5 év alatt az Operatúra volt az egyik legnépszerűbb programunk. A nemrégiben felújított Operaházra csaknem százan voltatok kíváncsiak, úgyhogy ma egymás után két csoportunk vett részt az idegenvezetésen.

Kicsit döcögősen indult a program, úgy tűnik, más csoportok is érdeklődtek, és így csúszás volt, de azután sok érdekeset hallottunk az Operaházról, és még több gyönyörűséget láttunk.

Köszönjük az idegenvezetést, köszönjük Nektek a részvételt ( és a türelmeteket!)

A további programokra is szeretettel várunk benneteket!

Naplás tavi kirándulás

Jól sikerült sétát tettünk és még a kilátóba is felmásztunk


Séta a Városligetben Séta a Zene Házában idegenvezetővel.

Részvételi díj: 1.500 Ft/fő, a helyszínen kell fizetni készpénzben.

Egésznapos kirándulás a Bajnai kastélyba és az Alcsúti arborétumba

Saját busszal, ebéddel és Kovács Dóra idegenvezetőnkkel


Fenyő Iván a zoomon

Következő vendégünk a zoomon egy rendkívül érdekes egyéniség.Március 8.-án 17 órakor Fenyő Iván színművésszel ismerkedhetsz meg.Élete, művészete egyáltalán nem mondható szokványosnak.A többit mondja el ő maga! Mindenkit szeretettel várunk!

Kútvölgyi Erzsébet a zoomon

Csodás zoom-délutánt töltöttünk el Kútvölgyi Erzsébet társaságában. Kedves és közvetlen riportalany volt, szívesen mesélt színházi karrierjéről, szerepeiről, színész kollégáiról.

Köszönjük, hogy velünk voltál Zsike!

Falusi Mariann a zoomon

A Nyitott Baráti Kör következő vendége zoomon az 2011-ben Artisjus-díjjal kitüntetett Falusi Mariann lesz január 25.-én 17 órakor.1988-ban lett a PA-DÖ-DÖ tagja Lang Györgyi oldalán. Párosuknak olyan dalokat köszönhetünk, mint a Bye-Bye Szása vagy a Kiabálj!, amelyeket sokan a mai napig álmukból felkelve is kívülről fújnak.

Mindenkit szeretettel várunk!

Egy sikeres karrier története-Schiller Péter

Riportot készítettünk zoomon Schiller Péterrel. Kérdéseink főként sikeres karrierjére vonatkoztak. Kár hogy nem néhány évtizeddel ezelőtt kérdeztük, sokat tanulhattunk volna tőle!

Köszönjük Péter, hogy eljöttél közénk, köszönjük a résztvevőknek az érdeklődést.

2022 első zoom programja a Nyitott Baráti Körben egy beszélgetés lesz Schiller Péterrel, aki egy kis autó gumis műhelyből létrehozta a három generációs Schiller Autó Családot. Riportunk során megismerhetitek felívelő karrierjének történetét, majd Péter szívesen válaszol kérdéseitekre.Mindenkit szeretettel várunk!

Boldog Új Évet!

Ami jó volt az elmúlt évben, az maradjon, és az újév hozzon még több jót! Találkozzunk az újévben, nem csak a képernyő előtt, kiránduljunk, utazzunk, sétáljunk, legyen sok közös programunk!

Nagyon boldog, sikeres, egészségben eltöltött 2022-t kívánunk Mindenkinek!

Zsidóság és kereszténység határán

Dr Balázs Péter volt a zoomon a vendégünk. Előadásának címe: Zsidóság és kereszténység határán.
Azok részére, akik nem tudtak részt venni a programon, az alábbi linken utólag megnézhetik.

Érdekfeszítő előadást láttunk, annyira lenyűgöző volt, hogy " szó bennszakad", kérdésekre csak keveseknek maradt energiája.

Köszönjük szépen a részvételt, köszönjük Péter az előadást!

COVID TEGNAP,MA,HOLNAP. Dr Falus András előadás zoomon

A Nyitott baráti Kör következő zoom programja december 6.-án 18 órakor:

Mindannyiunkat érdeklő és izgató kérdések et világít meg a virológus.

Az előadás témái címszavakban:

- A SARS-CoV2 vírus szerkezete,

- az immunválasz,

- pandémia,

- a COVID és a postCovid betegség,

- vakcina

Az előadás után Dr Falus András szívesen válaszol a kérdéseitekre.

Mindenkit szeretettel várunk!

Barangolások Izraelben 3.

Barangolások Izraelben címmel Szalai Viktor idegenvezető előadását láttuk - hallottuk zoom programunkban. Akik ma nem tudtak kapcsolódni, az alábbi linken és passzkóddal megnézhetik a zoom program felvételét.

Viktor bemutatta filmjét Jeruzsálem egy turisták által kevésbé ismert negyedéről.Beszélgettünk Szalai Viktor mostanában megjelent Izraelről szóló útmutató könyvéről is. Köszönjük Viktor a beszámolót és a filmet, köszönjük Nektek, hogy velünk barangoltatok!

Kirándultunk Kalocsára

Sűrű napunk volt, sok-sok programmal.

Láttuk a Paprika Múzeumot a sok régi eszközzel és szerszámmal, amiket régen használtak. Utána átsétáltunk az Érseki palota Könyvtárát mutatta be idegenvezetőnk. Ott el tudtuk volna tölteni akár az egész napot is, de vártak ránk az Érseki Múzeum kincsei, és a díszes barokk Székesegyház is. Az ebéd fantasztikus volt! Nem csak a mennyisége, a minősége is remek volt. Az ebéd utáni pihenés és szundikálás most elmaradt, helyette megtekintettük a volt zsinagógát - most képtár - és mellette a holokauszt áldozatainak emlékparkját. Kalocsai nézelődésünk végére a vasútállomás maradt. Az eleinte kételkedők végül igazat adtak, nem szabad kihagyni ezt az egyegyedülálló érdekességet. A használaton kívüli állomás épülete ugyanis színes kalocsai mintákkal van kipingálva.

A program végén buszunkkal Hajósra utaztunk, és jóhangulatú borkóstolón vettünk részt.


Séta a Mágnásfertályon

Szép időben, nagyszerű idegenvezetéssel ( Kovács Dóra Greetings from Budapest) ismerkedtünk meg a Palotanegyed főúri lakóinak életével, és gyönyörködtünk palotáikban. Köszönjük az érdeklődést, sokan jöttetek el erre a programra.

Köszönjük Dóra az idegenvezetést, megint lebilincselő volt, sok érdekeset hallottunk

KÖNYVBEMUTATÓNógrádi Gergely: Brunar a Mirrén titka
Az idén 50 éves író beszél új könyvéről, előadása végén a mű a bolti árnál olcsóbban megvásárolható, és a szerző dedikálja is azt.
A közelmúltban A Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Követe címmel kitüntetett szerző mesterien ábrázolja a középkori vitézi világ legendás alakjait és a tatárjárás előtti Magyarország hatalmi viszonyait. A Mirrén titka című regénye egyszerre történelmi krónika és akciódús fantasy, valóság és képzelet nagyszerű elegye.
A részvétel oltási igazolványhoz kötött, maszk viselése ajánlott.
Mindenkit szeretettel várunk!

Kirándultunk Dobogókőre és Szentendrére.

Jó volt:

 • az idő
 • a társaság
 • a hangulat
 • a busz
 • az erdő
 • a panoráma
 • a levegő
 • az ebéd
 • a múzeum
 • Szentendre maga
 • a fagyi
 • a Duna korzó

... és még sorolhatnám!

Köszönjük, hogy velünk voltatok!

NÉGY ÉVES A NYITOTT BARÁTI KÖR

Bizony, így múlik az idő!

Négy éve kaptuk az ötletet Verő Tomitól, és megalakítottuk a Nyitott Baráti Kört. Azóta számtalan programunk volt, a Covid vírus sem foghatott ki rajtunk, mert amikor nem találkozhattunk személyesen, akkor zoomon folytattuk az események sorát.

Kirándulás Hollókő-Gács-Zólyom-Balassagyarmat

Kirándultunk: Hollókő - Salgótarján -Gács - Zólyom - Balassagyarmat
Két nap alatt sokat láttunk. Hollókő és a vár fantasztikus volt! A faluban pálinkával és túrós lepénnyel kínáltak, majd két bátor jelentkezőt népviseletbe öltöztettek. A hollókői várban sok lépcsőt megmásztunk, de érdemes volt, idegenvezetőnk sok érdekeset mesélt!

Másnap Losoncon, majd Gácson a volt zsinagógát néztük meg magyarul beszélő idegenvezetővel. A zólyomi várban a Nemzeti Galéria kiállítását láttuk, majd Balassagyarmat következett. A hitközség vezetőjével meglátogattuk a temetőben a régi sírokat, és elmentünk a zsinagógába,ami egyben érdekes múzeum is.

Kellemes társaságban nagyon jól éreztük magunkat!

Köszönjük, hogy velünk voltatok, gyertek máskor is, szeretettel várunk!


Fotógaléria

Termék megnevezése

Itt add meg az alcímet

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut.

Termék megnevezése

Itt add meg az alcímet

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut.

Termék megnevezése

Itt add meg az alcímet

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut.

Termék megnevezése

Itt add meg az alcímet

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet. 

Készítsd el weboldaladat ingyen!